Column Marcel Verreck: 'De Roast van Richard'

‘Niet lang geleden ontving ik een berichtje van Richard de Mos. Het was een ingesproken bericht, want ik kan me voorstellen dat hij tegenwoordig niet meer zo graag appt.
Richard deed mij een voorstel, dat aan de ene kant zeer eervol was en aan de andere kant enigszins ongebruikelijk. Hart voor Den Haag bestaat 10 jaar en dat wordt vanmiddag gevierd met een groot feest. Terecht, beter nu dan straks, want je weet nooit of iedereen er dan bij kan zijn.
Richard vroeg mij of ik hem bij die gelegenheid verbaal wilde roosteren. Wel een beetje mild, voegde hij eraan toe. Dat was natuurlijk zeer eervol en dankbaar en waarschijnlijk ook nuttig. Een heerlijke kluif voor de satirisch columnist, ook al omdat je weet dat De Mos een gezond gevoel voor humor heeft, in ieder geval meer dan sommige van zijn anonieme volgelingen op internet.
Ongebruikelijk aan het verzoek was dat het ‘om niet’ moest, al zou ik bij het dronken worden na afloop vrijgehouden worden. Dat was natuurlijk raar, voor wat hoort wat, dat zou Richard moeten weten, en dit is werk, dat moet worden beloond.
Uit dit dilemma werd ik gered door de omstandigheid dat ik op het genoemde tijdstip niet aanwezig kan zijn, omdat ik dan mijn bijdrage lever aan het NPO1-programma ‘In de kantine’ van WNL.
Maar ja, dan dient zich een voor de hand liggend alternatief aan, namelijk hier en nu bij Spuigasten. Hier is Richard en hier ben ik, dus ja, als jullie het niet erg vinden, dan steek ik nu van wal’, aldus Marcel Verreck in zijn column.

source

You might be interested in