Sylvana Simons verkozen tot beste debater van 2022. in 1 woord. ONGELOVELIJK!

Sylvana Simons verkozen tot beste debater van 2022

Kwaliteitskrant Trouw heeft Sylvana Simons van BIJ1 verkozen tot beste debater van het afgelopen jaar. Opmerkelijk, aangezien juist Simons in 2022 meerdere malen uit haar slof schoot in de Tweede Kamer.
Trouw publiceerde afgelopen weekend het politieke jaaroverzicht. Tot grote blijdschap van Simons, maar tot verrassing van velen, ziet de krant de BIJ1-politica als beste debater van het jaar, voor Nicki Pouw-Verweij ja 21 en Esther Ouwehand partij voor de dieren. Waarom Simons tot beste debater is verkozen, licht de krant niet toe.
De ‘verkiezing’ van Simons doet bij velen de wenkbrauwen fronsen. In 2022 liet Simons zich regelmatig niet van haar meest verbindende kant zien. Op eerste kerstdag stuurde ze nog een allesbehalve verzoenende kerstboodschap. De politica streek met haar ‘feestdagen’-tweet een groot deel van de bevolking bewust tegen de haren in.
In de Tweede Kamer verloor Simons meerdere malen haar zelfbeheersing. Tijdens een rondetafelgesprek in december over racisme binnen de politie zag voorzitter Paul van Meenen zich genoodzaakt de microfoon van Simons uit te zetten. Dat weerhield de BIJ1-politica niet om nog minutenlang toch nog redelijk goed verstaanbaar haar punt te maken.

source

You might be interested in