LIVE: kabinet maakt vertrouwelijke notulen ministerraad openbaar

De vertrouwelijke notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire worden openbaar. Dit heeft premier Rutte zojuist bekendgemaakt. De notulen zijn vanaf maandag te bekijken. Het is een unaniem besluit.

Het besluit is een reactie op een verzoek uit de Tweede Kamer. Die wilde opheldering over berichten van RTL Nieuws dat het kabinet in 2019 doelbewust informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden. RTL baseerde zich op bronnen “die toegang hebben tot de notulen van de ministerraad”. Daaruit zou ook blijken dat ministers klaagden over ‘lastige’ Kamerleden, zoals CDA’er Omtzigt. De hele Kamer wil weten hoe het zit, en een deel vindt ook dat de notulen openbaar moeten worden.

Dat de inhoud van de notulen van de ministerraad op straat komt te liggen, is zeer uitzonderlijk. Ze blijven in principe twintig jaar geheim, maar het kabinet kan wel ontheffing verlenen.

#rutte #nieuws #nos
—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen.

► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl | Instagram: https://www.instagram.com/nos/ | Twitter: https://twitter.com/NOS | Facebook: https://www.facebook.com/nos/

Download NOS voor iOS: http://apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: http://bit.ly/2d4GJN7

source

You might be interested in