Is de bouw van het AZC midden in de natuur stiekem al begonnen? Wat vindt Natuurmonumenten daarvan?

Waarom wil de gemeente Wijdemeren zo graag 350 asielzoekers huisvesten midden in een afgelegen ‘kwetsbaar’ natuurgebied in de Horstermeerpolder? Dat zijn er ruim 250 meer dan volgens de -nog aan te nemen- spreidingswet zou moeten.

Het antwoord is simpel en huiveringwekkend. De gemeente is failliet en heeft het geld hard nodig. De regering strooit met financiële bonussen voor gemeenten die de gevolgen van het falende immigratiebeleid van vier kabinetten Rutte op willen vangen.

Wat de inwoners daarvan vinden boeit ze niet. De PvdAGroenLinks wethouder die erover gaat woont niet eens in Wijdemeren en kwam daar alleen maar terecht op baantjesjacht omdat zijn partij in zijn eigen woonplaats teveel verloor en geen wethouder meer mocht leveren.

Terwijl de informatieavonden voor de bewoners zijn afgelast lijkt het alsof de bouw van het AZC al begonnen is. Het terrein van het Nera-gebouw is veranderd in een bouwplaats vol beveiligingscamera’s met felgroene lampen. Er is geen straatverlichting, want dat kan de kwetsbare natuur niet aan, maar nu lijkt het ’s avonds wel alsof er een UFO geland is midden in de polder.

Wat vindt Natuurmonumenten daar nou eigenlijk allemaal van vraag ik aan de woordvoerder. Het antwoord is ontluisterend.

Wil je mijn werk steunen? Kijk dan even op mijn site mariannezwagerman.nl. Daar staat ook de volledige reactie van Natuurmonumenten.

source

You might be interested in