Brandende Kwesties: Situatie Polarisatie

De tegenstellingen lijken steeds groter te worden. Waren deze er altijd al of worden ze uitvergroot door sociale media? Onder leiding van Aynouk Tan kijken we naar de oorzaken van polarisatie met Jordy Nijenhuis (Dare to be Grey) en Gijs van Beek (Textgain). Waar komen hobbyhaters vandaan? Wat is de invloed van sociale media op polarisatie op Nederlands en Europees niveau en wat is hatespeach?

Karim Amghar en Mireille Ollivieira leggen ons uit wat de gevolgen van polarisatie zijn op de samenleving, welke burgers er het meest slachtoffer van zijn en hoe we door middel van Deep Democracy anti-polariserende gesprekken kunnen voeren met elkaar.

Dit programma is georganiseerd in samenwerking met SESI Community Center HvA.
——
FLOOR is het culturele platform van de Hogeschool van Amsterdam – wij brengen programma‚Äôs die jou inspireren, prikkelen en verrassen, van filmpjes tot podcast en evenementen. Verdieping met een knipoog. Volg FLOOR op Instagram https://www.instagram.com/floor_hva/ en schrijf je in om de FLOOR programma’s om de week in je inbox te ontvangen! https://mailchi.mp/hva/floornieuwsbrief

source

You might be interested in