


636. 🎧 Waarom zijn vliegen je altijd te snel af? (podcast)
Vliegen, ze zijn razendsnel en hoe hard je ook mept, je lijkt ze niet te kunnen raken. Hoe doen ze dat toch? Waarom zijn vliegen je altijd te snel af? Ecoloog Robin Lexmond (Radboud Universiteit) legt het uit in deze aflevering en ze vertelt je wat je wél tegen deze kleine superpiloten kan doen. Zie […]
Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
Het is vast herkenbaar: je hebt net avond gegeten en je zit bomvol. Maar als iemand vraagt of je nog een toetje lust…? Ja, dan kan die er altijd nog wel bij. Hoe kan dat toch? Heb je een aparte plek voor die laatste lekkernij? Een soort toetjesmaag? In deze aflevering van de kookshow zoeken […]
Waarom vinden we bacteriën en schimmels zo lekker?
Een haring met zure bom, een biertje, een kaasje ernaast… Heel lekker allemaal zo op de borrelplank, maar heb je je ooit gerealiseerd dat dit allerlei rottende producten zijn die je in je mond stopt? In deze aflevering storten we ons in de culinaire wereld van verrot eten. Want hoe kan het dat we bacteriën […]





