Hoe maak je de beste frieten?

In een puntzak met een flinke kwak mayonaise of op je bord naast een heerlijke portie stoofvlees, frietjes gaan er altijd in. Onze goudgele gefrituurde aardappelreepjes zijn gewild over de héle wereld. Maar hoe bak je nu de allerbeste friet? Voedingswetenschapper prof. dr. Bruno De Meulenaer (UGent) geeft jouw culinaire, maar op wetenschap gebaseerde tips!

△ Meer wetenschap? Check:

Onze website! ► http://www.universiteitvanvlaanderen.be
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitVL
Facebook ► https://www.facebook.com/Universiteit…
Instagram ►https://www.instagram.com/UniversiteitVL

△ Voor niet-commercieel gebruik is het toegestaan om fragmenten (mits context behouden) te gebruiken. Bij twijfel, mail ons op info@universiteitvanvlaanderen.be.

Wil je reageren op onze video’s? Fijn, we horen graag van je!
We willen je er wel even op wijzen dat…

– schelden niet is toegestaan, net als kwetsende, discriminerende, seksistische of racistische uitspraken,
– links naar andere pagina’s, kanalen of websites niet zijn toegestaan, tenzij naar wetenschappelijke artikels of nieuwsberichten,
– feitelijke onwaarheden of onduidelijke berichten niet kunnen,
– een inhoudelijk debat zeker kan, maar persoonlijke opmerkingen over de spreker niet kunnen. Onze wetenschappers doen vrijwillig mee aan onze video’s, laten we het leuk houden voor hen.

source

You might be interested in