Eet je voor het klimaat beter lokale groenten en fruit?

Misschien sta jij ook wel eens in de supermarkt te onderzoeken waar de groenten en fruit vandaan komen. Je wil wat ecologischer beginnen leven en laat daarom de bananen uit Peru, de boontjes uit Kenia en druiven uit Australië, links liggen. Die komen van zo ver, en dat kan toch niet goed zijn voor het klimaat? Experte duurzame voeding Tessa Avermaete (KU Leuven) stelt dat die denkwijze niet altijd terecht is en legt uit waarom het soms juist goed is dat we ook groenten en fruit eten dat niet van bij ons is.

△ Meer over dit onderwerp?

► Tessa Avermaete was onlangs ook te gast bij de colleges van KLAAR. Dit video kan je hier bekijken: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/03/duurzame-voeding/
► Volg zeker ook deze pagina: https://www.kuleuven.be/metaforum/voedseldebat/dossiers/21-03-03-tessa-avermaete-over-duurzaam-eten-vrt-klaar

△ Meer wetenschap? Check:

Onze website! ► http://www.universiteitvanvlaanderen.be
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitVL
Facebook ► https://www.facebook.com/Universiteit…
Instagram ►https://www.instagram.com/UniversiteitVL

△ Voor niet-commercieel gebruik is het toegestaan om fragmenten (mits context behouden) te gebruiken. Bij twijfel, mail ons op info@universiteitvanvlaanderen.be.

source

You might be interested in