Aten de oude Romeinen al spaghetti bolognaise?

Prof. Frits Heinrich (VUB) is historicus en archeo-botanist. Dat betekent dat hij oude gewassen archeologisch onderzoekt. Dus als er bij een opgraving etensresten worden gevonden, is Frits zeer geΓ―nteresseerd. Want zo kan hij niet alleen te weten komen of de oude Romeinen al spaghetti of brood aten, maar ook hoe dat brood gemaakt werd, met welke granen en zelfs of die granen even voedzaam waren als nu.

πŸ‘¨β€πŸ« Gastspreker: Frits Heinrich
πŸŽ™ Presentatie: Koen Fillet
πŸ“ Redactie: Helene Vanlathem
πŸ•΅πŸΌβ€β™€οΈ Eindredactie: Katleen Bracke
🎧 Montage: Wederik De Backer

Deze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van VRT en de Vlaamse overheid.

source

You might be interested in