Wat is de NAVO? #WetenSNAP #NAVO

Wat is de NAVO?

Je komt het te weten in 90 seconden dankzij WetenSNAP en politicoloog Robin Devroe (UGent).

NAVO is de afkorting van Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. De NAVO, of NATO in het Engels, is een bondgenootschap tussen 30 landen uit Europa en Noord-Amerika. Ook België is daar bij. En het hoofdkwartier is in Brussel.

De NAVO is een militair bondgenootschap. In 1949 opgericht, toen als buffer tegen de communistische en militair sterke Sovjetunie. De belangrijkste afspraak onder de NAVO landen is: een militaire aanval op een van de lidstaten… is een aanval op alle lidstaten. Dus als iemand een oorlog begint tegen één van de NAVO landen voer je meteen oorlog tegen 30/31/32 landen. Die dat ene land ook militair zullen helpen.

Er bestaat geen NAVO-leger, maar als het nodig is, werken de legers van de landen samen, onder NAVO-commando.
ALS het nodig is, want in de eerste plaats wil de NAVO oorlog vermijden. Daarom zet de NAVO heel sterk in op diplomatie.

✺ Meer wetenschap? Check:

Onze website! ► https://www.universiteitvanvlaanderen…
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitVL
Facebook ► https://www.facebook.com/universiteit…
Instagram ► https://www.instagram.com/universitei…

✺ Voor niet-commercieel gebruik is het toegestaan om fragmenten (mits context behouden) te gebruiken. Bij twijfel, mail ons op info@universiteitvanvlaanderen.be.

✺ Wil je reageren op onze video’s? Fijn, we horen graag van je!
We willen je er wel even op wijzen dat…

✦ schelden niet is toegestaan, net als kwetsende, discriminerende, seksistische of racistische uitspraken,
✦ links naar andere pagina’s, kanalen of websites niet zijn toegestaan, tenzij naar wetenschappelijke artikels of nieuwsberichten,
✦ feitelijke onwaarheden of onduidelijke berichten niet kunnen,
✦ een inhoudelijk debat zeker kan, maar persoonlijke opmerkingen over de spreker niet kunnen. Onze wetenschappers doen vrijwillig mee aan onze video’s, laten we het leuk houden voor hen.

source

You might be interested in