Aten de oude Romeinen al spaghetti bolognaise?
Prof. Frits Heinrich (VUB) is historicus en archeo-botanist. Dat betekent dat hij oude gewassen archeologisch onderzoekt. Dus als er bij een opgraving etensresten worden gevonden, is Frits zeer geรฏnteresseerd. Want zo kan hij niet alleen te weten komen of de oude Romeinen al spaghetti of brood aten, maar ook hoe dat brood gemaakt werd, met welke granen en zelfs of die granen even voedzaam waren als nu.
๐จโ๐ซ Gastspreker: Frits Heinrich
๐ Presentatie: Koen Fillet
๐ Redactie: Helene Vanlathem
๐ต๐ผโโ๏ธ Eindredactie: Katleen Bracke
๐ง Montage: Wederik De Backer
Deze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van VRT en de Vlaamse overheid.
source








