638. 🎧 Is “hanky panky shanghai” feestelijk of racistisch? (podcast)

Aziaten werken hard, zijn goed geïntegreerd, ze veroorzaken geen problemen en hebben geen problemen. Dit is de algemene gedachte onder Nederlanders: Aziaten vormen een ‘model-minderheid’. Maar klopt dit beeld? In deze aflevering vertelt sociaal psycholoog Yong-Qi Cong (Universiteit van Amsterdam) over het eerste onderzoek dat zij en haar collega’s deden in Nederland rondom Aziatisch racisme. 

Meer informatie kun je hier vinden:

Onderzoek naar ervaren discriminatie en racisme bij mensen met een (Zuid-)Oost-Aziatische herkomst in Nederland (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2024/03/18/bijlage-1-eindrapport-ervaren-discriminatie-nederlanders-met-een-zuid-oost-aziatische-herkomst)

Meldpunt discriminatie (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/discriminatie-en-racisme/vraag-en-antwoord/wat-kan-ik-doen-als-ik-gediscrimineerd-word#:~:text=Bent%20u%20gediscrimineerd%3F,terecht%20voor%20hulp%20of%20advies.&text=Bellen%20kan%20ook%3A%200800%2D0880.)

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

source

You might be interested in