10% van wereldwijde CO2-uitstoot door voedselverspilling

Die overvolle pan pasta, het laatste restje brood of een stuk fruit dat toch niet meer zo lekker is: alles bij elkaar gooien we meer voedsel weg dan we denken. Maar liefst een vijfde van al het geproduceerde voedsel belandt zo bij het afval. Zonde van het eten, maar ook van het klimaat. Want voedselverspilling zorgt voor bijna 10% (ja echt!) van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Dr. Erica van Herpen (Wageningen Universiteit) legt uit hoe dat zit – en hoe we minder kunnen verspillen.

Meer wetenschap? Check:

Podcast op Spotify ► https://open.spotify.com/show/0z2ydI7p9BA6wxFiq8U0lF?si=ty6sDj2XQoOoBj8IKKxAXw
Podcast op iTunes ► https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-universiteit-van-nederland-podcast/id1385505692?mt=2
Onze website ► http://www.universiteitvannederland.nl/
Instagram ►https://www.instagram.com/UniversiteitNL
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitNL
Facebook ► https://www.facebook.com/UniversiteitvanNederland

Voor niet-commercieel gebruik is het toegestaan om fragmenten (mits context behouden) te gebruiken. Bij twijfel, mail ons op info@universiteitvannederland.nl

Over de Universiteit van Nederland:
We zijn een stichting met een volledig onafhankelijke redactie. Onze missie is simpel: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Wil je reageren op onze video’s? Leuk, we horen graag van je! Wel een paar aandachtspunten om rekening mee te houden:
– Schelden is niet toegestaan, net als kwetsende, discriminerende of racistische uitspraken.
– Geen negatieve opmerkingen over de spreker. Onze wetenschappers doen vrijwillig mee aan onze video’s, laten we het leuk houden voor hen!
– Links naar andere pagina’s, kanalen of websites zijn niet toegestaan, tenzij het wetenschappelijke artikelen of nieuwsberichten zijn.
– Geen onwaarheden of onduidelijke berichten.

source

You might be interested in