Wat iedereen moet weten die de prikken zet! Word jij straks gerechtelijk vervolgd als het misgaat?

Uit het Juridisch coronajournaal #7 – Moeten zorgverleners prikken?

Home


Frank Stadermann met Isa Kriens: Kan een doktersassistent of verpleegkundige weigeren om prik te zetten?

Deze zesde aflevering van het Juridisch Coronajournaal draait om de vraag: kunnen doktersassistenten of verpleegkundigen die wordt gevraagd om een prik te zetten bij mensen, dit weigeren als zij principiële bezwaren hebben? Het gaat er dus NIET om of ze zelf een vaccinatie moeten accepteren, maar of ze verplicht zijn om vaccinaties toe te dienen.

Volgens oud-advocaat Frank Stadermann zijn er gegronde bezwaren die ze kunnen aanvoeren. Hij wijst erop dat de huidige vaccinaties slechts voorwaardelijk zijn goedgekeurd. Dat betekent dat het vaccinatieprogramma in feite een groot medisch experiment is. Volgens de Code van Neurenberg, die na de Tweede Wereldoorlog is aangenomen, mogen mensen niet worden onderworpen aan medische experimenten zonder hun bewuste instemming (“informed consent”), stelt Stadermann. Dit principe is in Nederland vastgelegd in de Wet Medisch Wetenschappelijk Onderzoek met Mensen (WMO).

Dat betekent, zegt Stadermann, dat niet van zorgmedewerkers kan worden gevraagd dat zij meewerken aan de vaccinaties, tenzij de mensen die worden geprikt hierin expliciet toestemmen.

In het Juridisch Coronajournaal belichten Stadermann en juriste Isa Kriens (www.dekleineactivist.nl) juridische aspecten van het coronabeleid. Eerdere afleveringen zijn te zien op de website van Café Weltschmerz.

Abonneer je nu op onze kanalen
Weltschmerz Clips
https://www.youtube.com/channel/UC2lJizEY4xGHLhv_rlwew1g/

Café Weltschmerz
https://www.youtube.com/c/CafeWeltschmerz

source

You might be interested in