Waarom is eten met een korstje lekkerder?

Wat hebben speculaas, lasagne en granola met elkaar te maken? Het is allemaal keilekker omdat… het allemaal bruingebakken eten is! En dat bruine en dat korstje… dat maakt eten dus lekker. De reden? Chemische reacties die eenvoudige stoffen doen uiteenvallen in honderden andere stoffen, elk met een eigen aroma. Hoe dat zit legt voedingstechnoloog Bruno De Meulenaer (UGent) uit deze video! #maillardreactie #karamellisatie

šŸ‘©ā€šŸ”¬ Meer wetenschap? Check:
Podcast op Spotify ā–ŗ https://shorturl.at/1obza
Onze website ā–ŗ https://www.universiteitvanvlaanderen…
Facebook ā–ŗ https://www.facebook.com/universiteit…
Instagram ā–ŗ https://www.instagram.com/universitei…
TikTok ā–ŗ https://www.tiktok.com/@universiteitvl

source

You might be interested in