#69. Eric Dejaeger, de Vlaamse pedopater aan de Noordpool

“Mensen als hij zouden moeten rotten in de cel.” Dat zei een Canadese minister deze week, na de vrijlating van de Vlaming Eric Dejaeger. De pater uit Roeselare misbruikte er in de jaren ’80 tientallen kinderen, toen hij op missie was in het afgelegen dorpje Igloolik. Jarenlang bleven de verschrikkelijke feiten onder de radar, uiteindelijk werd Dejaeger tóch veroordeeld. Maar ondanks de vele slachtoffers is hij nu alweer vrij, en willen zijn voormalige broeders hem zelfs weer opvangen. 

Productie Het Nieuwsblad | Stemmen Cedric Lagast en Pieter Huyberechts | Audiofragmenten Focus WTV & ROB TV | Montage Benjamin Hertoghs & House of Media | Eindredactie Bert Heyvaert & Joni Keymolen 

See omnystudio.com/listener (https://omnystudio.com/listener) for privacy information.

source

You might be interested in