Pieter Derks over eendenslachterij in Ermelo

Het zou mij niks verbazen als de gemeenteraad van Ermelo zich uiteindelijk laat chanteren om toch maar akkoord te gaan met die vergunning, want dat is hoe het helaas vaak werkt bij koekjesfabrieken, vliegvelden of eendenslachterijen. Grote bek, schijt aan de regels, dure advocaten, instanties in de binnenzak en nooit te beroerd voor een potje bedreigen of chanteren. Hoe dan ook, een spannende tijd voor de mensen die één van die eenentwintig nieuwbouwhuizen hebben gekocht. Bij zo’n gloednieuw huis kan het zomaar zijn dat de dakgoot bij oplevering twee centimeter te ver naar buiten uitsteekt. En daar krijg je meestal een heleboel gezeik mee. Mijn nieuwe column voor De Nieuws BV op NPO Radio 1.

#column #eendenslachterij #ammoniakkoekjes

source

You might be interested in