Vermissing Sanne en Hebe | NPO Radio 1

Met de vondst van de auto en twee lichamen bij knooppunt Empel is er een eind gekomen aan de zoektocht naar Sanne en Hebe. Pakten media de berichtgeving goed aan?

‘Er is best wel rustig over bericht’, zegt Henrike van Gelder (hoofdredacteur Kidsweek). ‘Feitelijk. Veel meer dan in voorgaande gevallen.’ Ze legt uit welke afwegingen haar redactie maakte. De vermissing komt immers heel dicht bij haar jonge doelgroep.

Tijs van den Brink (EO-presentator) vertelt over de afwegingen die Op1 maakte. Hoe verschrikkelijk de zaak ook is, bij een ongeluk maak je andere keuzes dan bij een ontvoering, legt hij uit. Middenin de vermissingszaak koos zijn redactie ervoor om een politiewoordvoerder aan het woord te laten.

Het Mediaforum is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en ook als podcast te beluisteren: https://spoti.fi/3rrhGqI

Dit is het officiële YouTube-kanaal van NPO Radio 1. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag. #wieluistertweetmeer

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/nporadio1​
Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/nporadio1​
Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nporadio1​
Volg ons op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/npo-radio-1/

En abonneer je op dit kanaal! #nporadio1

source

You might be interested in